Willemstad, Noord-Brabant      ttps://nl.wikipedia.org/wiki/Willemstad

Willemstad is de startplaats van mijn wandeling, gelegen aan het Hollandsdiep en het Volkerak met de sluizen. Op deze woensdag in mei. Ik loop de stadsroute die ik van Route.nl  heb gehaald. Volgens plan is het 10km maar dat wordt meestal wel meer en dat is geen probleem. De starttijd is omstreeks 09:55u. 

Deze route is het geworden. De naam dekt niet helemaal de lading want als "Stadswandeling" gaat het wel heel erg door de polder en langs het water hoewel het stuk door Willemstad en de Vesting heel erg mooi en leuk is om doorheen te lopen.

De parkeerplaats ligt bij de jachthaven van Willemstad in het Hollandsdiep aan de Lantaarndijk, parkeren was gratis.

Aan de overkant van de straat heb je zicht op de Vestinggracht en het begin van de stad. Als je eenmaal naar het centrum loopt kom je op het plein bij de binnenhaven waar de "jachtjes"liggen. Het vervolg van de wandeling brengt je naar de Vesting met zijn betonnen constructies. Goed is te zien dat er niet wergekeken op een beetje meer of minder beton. Ook is duidelijk dat er flinke klappen zijn uitgedeeld.

Het Mauritshuis heeft op de voorgrond deze kanonnen staan. Het als museum ingerichte gebouw ziet er erg mooi uit.

Na de Vesting gaat het via het Bastion naar buiten het centrum waar een herinnering staat aan 1914-1918 in een prachtig stuk groen met weer twee kanonnen.

Na het monument van '14-'18 gaan we de polder in.

Onder de snelweg (A4) / (A29) door naar Zeeland en Rotterdam waar ze weer in de file staan voor de Volkeraksluizen 

Het overzicht van Fort Sabina

Fort Sabina, met de ingang, een schilwachtershuisje, het pad naar binnen en de gebouwen met bunkers

Na het Fort loopt de weg naar het Hollandsdiep en na onder de snelweg te zijn gelopen is het langs het water nog een flinke wandeling weer naar de parkeerplaats.