Bergen op Zoomrit.

April doet wat hij wil, is het gezegde, welke zeker voor dit jaar geld, afgelopen dagen hadden we schitterend motor weer, maar voor vandaag zag het er niet best uit, als we buien radar moesten geloven. Sommige motor rijders werden al een beetje zenuwachtig , want het kon wel eens gaan regenen, en ze hebben gelijk gehad, we kregen regen, ondanks de regen deze morgen en wat afmeldingen van deze of gene, zijn we toch naar Dordt vertrokken om te kijken wat we zouden gaan doen.
ik had geen hoge verwachtingen voor de opkomst vandaag, maar wat schetste mijn verbazing bij aankomst in Dordt, de parkeerplaats voor het verblijf stond toch aardig vol. Loek, Niels(Jan of Hendrik), Ben,Wim, Ton,Rina met hun vrienden en wij twee, waren op deze regenachtige april dag toch gekomen, na het gebruikelijke bakje koffie in de kantine en weer wat hebben bij gepraat zijn we dan toch maar vertrokken richting Brabant. Het was voor vandaag niet zo'n lange tocht wat goed uit kwam met de regen, in de buurt van Halsteren begon zelfs de zon door te komen en we hebben tot bijna de lunch in Ossendrecht droog weer gehad,nog even een foto momentje in Hogerheide bij de Sherman tank uit de 2e wereld oorlog. * tekst Frits Borsboom

De Thornrit.

Na de teleurstelling over het cancelen van de vorige rit naar Waterloo, zag het er voor vandaag in eerste instantie ook niet zo best uit, code geel in het zuiden,dus veel regen werd er voorspeld,of dit invloed had op de opkomst weet ik niet maar we hadden een klein ploegje vandaag.Frank,Ben,Ger,Hans, Sil en ikzelf. Enkele vaste deelnemers waren op vakantie, moesten werken of hadden geen motor tot hun beschikking,we hopen jullie er volgende keer weer allen bij te hebben, ondanks de kleine opkomst was het wel weer bijzonder gezellig. Dat elk mens zich kan vergissen bleek deze morgen al snel toen wij rond half 9 bij Bavel arriveerde. Ik had me in de tijd vergist en dacht dat de Dordtse groep om 8 uur zou vertrekken en rond half 9 bij Bavel zou zijn, bleek dus 8 uur vertrek vanuit Bavel, sorry jongens, inmiddels was het wel droog geworden en met frisse moed reden we naar Leende waar we bij de Golden Tulip een koffie stop hadden. Ben was 70!!! geworden en trakteerde op de koffie. (thanks)

na de koffie besloten we om de regen jasjes uit te laten en deze zijn de gehele dag niet meer nodig geweest, via Soerendonk, Gastel,Budel reden we België in naar Bocholt.door mooie polder landschappen toerde we vervolgens naar Thorn, het witte dorp.
Na de lunch reden we naar Kessel alwaar we een rondleiding kregen bij de steen fabriek waar Frank vertegenwoordiger is. Deskundige uitleg over het proces kregen we van Frank en zijn collega.
het zonnetje was volop gaan schijnen en in de fabriekshal was het ook zeer warm door de ovens. Silvia wilde vervolgens wel eens achter op de schitterende Goldwing 1800 van Gert stappen.
als een vorstin zat ze te genieten. We besloten om bij ons op de camping nog een bakje koffie te gaan drinken voordat we weer huiswaarts gingen. *tekst Frits Borsboom