In het hyena verblijf is sinds 21 november 2020 nog maar één jong van de hyena tweeling gezien. De verzorgers kunnen het verblijf niet inspecteren omdat de moeder zich niet van haar jong laat scheiden of naar het binnen verblijf laat lokken. Er wordt rekening mee gehouden dat het jong niet meer in leven is. Kira is een ervaren moeder, maar tot nu toe heeft ze altijd eenlingen grootgebracht. Dit kan betekenen dat ze moeite heeft om meer jongen tegelijk groot te brengen. Een andere verklaring is dat het jong is dood gebeten. Bij de geboorte hebben hyena jongen al vlijmscherpe tanden. In de natuur komt het regelmatig voor dat het meest dominante jong de ander(en) doodt. Het meest sterke jong is al direct de baas over de anderen. Het drinkt doorgaans het meest en duldt weinig tot geen concurrentie. De overgebleven pup maakt het vooralsnog goed.  Hij verblijft regelmatig in het struikgewas of in het hol dat zichtbaar is vanaf de Savanne-vlonder. * tekst Blijdorp

Foto's van een Ooievaar op nest, Blijdorp. Pelikanen in Blijdorp. Beer in Oudehands en een meeuw die langs kwam.

05 februari 2020, Blijdorp Rotterdam.

Op 18 juli 2020 een bezoek aan BurgersZoo met Diny, Natasha en Tatjana.

In de tuin aan de Brittenburg is het een komen en gaan van allerlei vogeltjes, o.a. de Koolmees, Pimpelmees en Roodborstje worden heel vaak waargenomen.

Kool en Pimpelmezen, helaas geeft fotograferen door de kamerruit heel veel ruis op de foto's maar naar buiten gaan om opnames te maken zit er voor mij bij deze temp. absoluut niet in. Ik ga iets verzinnen om binnen te blijven terwijl de camera buiten opnames kan maken.

Op 29 augustus Olifantje en Makaken

Video jonge olifant

Bezoek op 22 september met Diny & Tatjana, het was redelijk weer fris (18 graden) maar goed toeven in Blijdorp. De lekke band was een verrassing toen we bij de auto kwamen. Suzuki service heeft het euvel verholpen.

Bij een woning op de Wieldrechtse Zeedijk loopt deze "pauw"?

Een Meerkoet op haar nest aan de oever van de Smitsweg

Ze heeft wel eieren en was van het nest af omdat een Meerkoet man haar lastig viel,

Een zwaan aan de oever van de Smitsweg op haar nest aan het broeden

De heer en mevrouw zwaan, Meneer zwaan was direct ter plaatse toen ik stopte bij het nest

om de foto te maken

Er zijn 5 eieren om uit te broeden

Ze zijn net uit het ei

Startende reiger acher de Wittenstein